14 Ekim 2012 Pazar

TeamViewer Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

TeamViewerMerhabalar , bu yazımızda sizlere team viewer programı hakkında bilgiler vereceğiz . Yazımızda sizlere programın nasıl kullanıldığı , ne işe yaradığı ve nasıl indirilebileceği hakkında küçük bir rehber hazırladık . Bu program sayesinde aynı programı kullanan karşı bilgisayarlara bağlanabilir , o bilgisayarları uzaktan kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz . Program oldukça yararlıdır ve her hangi bir port açma durumu söz konusu değildir . Bildiğiniz gibi Windows’un kendi uzak masaüstü bağlantısı aracı için bazı ayarlar yapmak gerekiyor ve bazı portlarıda kullanıma açmamız zorunlu . Fakat bu programdaki mantık kur & çalıştır mantığı . Yani her hangi bir ek ayar gerekmeksizin karşı bilgisayarlarla bağlantı kurabiliriz.


Team Viewer nedir ?
Bu program uzak masaüstü kontrolü yapmaya ve dosyalarımızı hızlı şekilde aktarmaya yaramaktadır . Programın kişisel sürümü ücretsiz olup , ticari sürümü ise belirli bir lisans fiyatı istemektedir . Çoğumuzda kişisel olarak kullandığımız için , boşuna full versionlarını aramanızı önermem sonra virus kapmasın bilgisayarlarınız :) Ayrıca program sunum gibi işlerede yaramaktadır. İnternetten ders verenler için güzel bir rehber program niteliğindedir.
Team Viewer nasıl kullanılır ?
Programı resmi sitesinden indirmenizi tavsiye etmekle beraber ( teamviewer.com) nasıl kullanılacağından birazcık bahsedelim . Resmi siteden son sürüm Team Viewer programımızı indiriyoruz. Daha sonra kurulumunu gerçekleştiriyoruz . Fakat kurulum sırasında ticari / kişisel kullanım olarak 2 seçenek sormaktadır . Eğer ücretsiz kullanmak istiyorsanız kişisel (personal) seçeneği ile kurulum yapmalısınız . Kurulum bittikten sonra programımıza giriş yapıyoruz . Ve seçeneklerden bazı şeyleri kendimize göre düzenliyoruz . Yani ayarları kendimize göre güvenli sayılabilecek bir hale getiriyoruz . Oradanda bir şifre belirliyoruz.
Karşı tarafa programımızın ilk ekranında çıkan ID numarasını aktarıyoruz ve oda programdan bağlantı kısmından sizin ID numaranız ile giriş yapıyor . Karşı tarafa şifre soracak . Eğer şifre ayarlarını değiştirmediyseniz orada yazan tek kullanımlık şifreyi karşı tarafa gönderebilirsiniz . Ayarları değiştirdiyseniz kendi koyduğunuz şifreyi karşı tarafa veriniz . Karşı taraf şifre girişide yaptıktan sonra sizin bilgisayarınıza bağlanıp yönetebilecek duruma gelecektir. Eğer siz bağlanılmasını istiyorsanızda yine aynı şekilde karşı tarafın ID ve şifre bilgisi gerekmektedir.
Programın Türkçe dil desteği olması işlerimizi kolaylaştırmakla beraber en güvenli ayarları yapmamızada olanak sağlamaktadır . Burada unutmamanız gereken bir şey programı açık unutursak siz bilgisayar başında değilken bağlanıp bazı bilgilerimizi çalabilirler . Bu yüzden dikkatli olalım bu konuda.
Ticari kullanacak firma ve şirketler içinde diyeceğim şu ki kesinlikle full sürüm diye vvarez dosyaları indirmeyiniz. Şirket bilgisayarlarınız tehlikeye girebileceği gibi her hangi bir denetimde de ceza almanız mümkün olabilir . Çünkü Team Viewer Türkiye ile oldukça içli dışlı olduğu gibi İstanbul’da ofisleride bulunmaktadır ve bu konuda oldukça kararlı tutumlar sergilemektedirler.